Kun työpaikka ja työntekijä kohtaavat

Etsitkö töitä? Meillä on tarjota Sinulle töitä! -Tästä syntyy hyvä yhtälö.

PRO-AQUA
Myyntiedustajat koolla

Millainen on sinun unelmatyösi? Sitä on pohdittu ja myös rahan toimimista motivaattorina. Mutta mitä muuta työ on? Minulle itselleni työ on mahdollisuus toteuttaa itseäni, käyttää omaa osaamistani ja tietotaitoani muiden hyväksi ja irtiottoa perhearjesta. Olen ollut kotiäitinä niin kauan, että työtä voi pitää jopa henkireikänä ja mahdollisuutena laajentaa omaa näkökentää kodin ja perheen ulkopuoliseen maailmaan. Jokaisella on oma näkemyksensä ja kokemuksensa työstä ja sen merkityksestä.

Olen itse nähnyt työttömyyden ja sen epätoivoisen työnhakurumban. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä mukaan PRO-AQUA -myyntiedustajaksi, en epäröinyt hetkeäkään. Ainoa ajatukseni oli ”Mitä menetettävää minulla olisi?” Olen tämän työn kautta saanut uusia ystäviä, paljon kokemuksia sekä uutta tietotaitoa. Lisäksi olen päässyt kokemaan PRO-AQUAn mahdollisuudet ja erilaiset käyttökohteet. Varaa sinäkin itsellesi ilmainen esittely ja tutustu toimintaamme asiakkaan roolissa. Suosittelen!

Mutta mitä työ merkitsee muille? Artikkelissaan ” Miksi tehdä töitä, kun voisi nauttia vapaudestakin?” Anna Ylikorkala pohtii työn merkitystä osana identiteettiä. Määritteleekö työ meidät? Miten määrittelet itsesi suhteessa omaan työhösi? Toki työyheisö on tärkeä osa elämää ja siitä voi tulla jopa ”työperhe”, mutta entä jos työ ei olekaan merkityksellistä tai siitä tulee pakonomaista suorittamista? Työ motivoi tekijäänsä erityisesti silloin, kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen eli työ on sopivan haastavaa, sitä on sopivasti ja siitä saa sopivan rahallisen korvauksen. Kun työntekijän toiminnassa on mukana sisäinen  yrittäjyys, hän tekee parhaansa koko yrityksen menestyksen eteen. Tämä lisää motivaatiota ja palvelee samalla sekä yksilöä että koko yritystä — kaikki voittavat ja voivat hyvin. Ylikorkalaa lainatakseni:

”Jokainen työnantaja toivoo, että henkilöstö kokisi työnsä merkitykselliseksi ja suhtautuisi siihen yrittäjämäisellä intohimolla. Sisäisesti motivoitunut työntekijä ei laske työtunteja, vaan antaa kaikkensa ja motivoituu entisestään saamastaan palautteesta ja työn tuloksista. Onko tällaisia työntekijöitä ihan oikeasti olemassa?”

Vastapainona tähän toinen näkökulma eli Antti Kauhasen kolumni ”Miksi Suomessa tehdään liian vähän työtä?” pureutuu siihen ongelmaan, etteivät nyky-Suomessa työ ja työnhakija välttämättä kohtaa. Hallitusohjelmissa on jo pitkään ollut tavoitteena työttömyyden leikkaaminen. Jokainen yrittää keksiä ratkaisuja ongelmaan, sillä työllistyminen olisi kaikkien etu. Kauhanen kiteyttää ajatuksensa:

” Ensimmäinen, ilmeinen, työn riittämättömyyden ongelma on, että osa ihmisistä on vastentahtoisesti työttömänä tai joutuu tekemään pienemmän määrän työtä kuin haluaisi.”

Oletko sinä vastentahtoisesti työttömänä? Haluaisitko vaikuttaa enemmän työhösi ja ansaintaasi? Meillä on sinulle vaihtoehto, jossa pääset käyttämään koko kapasiteettisi ja energiasi oman motivaatiosi ja tavoittellisuutesi mukaan. Hae meille töihin! Yksi mahdollisuus kokeilla työtä esimerkiksi työttömyyden katkaisemiseksi on palkkatukijärjestelmä. Siitä löytyy tietoa netistä hakemalla esim. TE-keskuksen sivuilta, Palkkatuki pähkinänkuoressa – mitä, miksi ja kuinka paljon? ja Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

”Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu harkinnanvarainen tuki. Työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, voi saada taloudellista tukea palkkatukena 30, 40 tai 50 prosenttia palkkauskustannuksista. Palkkatuen tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille silloin, kun hänellä on puutteita ammatillisessa osaamisessa. Tuella kompensoidaan työntekijän alentunutta tuottavuutta. Tuki on myös korvausta siitä, että työnantaja käyttää tavanomaista enemmän aikaa työntekijän ohjaamiseen.”

Tervetuloa töihin!

Lyhyesti sanottuna palkkatuki helpottaa työttömän työnhakijan palkkaamista, koska tuki myönnetään palkkauskustannuksiin tietyn suuruisena ja tietyksi ajaksi. Miksi et lähtisi selvittämään, oletko oikeutettu palkkatukeen? Mitä menetettävää sinulla on? Jokaisella on mahdollisuuus omalla asenteellaan, motivaatiollaan ja työllään menestyä ja kasvaa huippumyyjäksi. Mikäli olet sopiva henkilö, koulutamme sinut tehtäviin ja loppu on sitten vain sinusta itsestäsi kiinni!

Tartu tilaisuuteen ja lähde mukaan PRO-AQUA -perheeseemme!

♥ Päivi

Päivi Priuska työskentelee freelancer myyntiedustajana sekä DEA2019 -ohjelman kautta PRO-AQUA Suomen -toimistotiimissä